Cégünkről

Az ATEV Zrt. 1949-ben alakult, Állatifehérje Takarmányokat Előállító Vállalat néven, amely 1993-ban részvénytársasággá alakult, 2006-tól pedig zártkörűen működő részvénytársaságként működik. Társaságunk fő részvényesei: A Magyar Állam nevében a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (71,85%), valamint a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. (28,15%) gyakorolja. A jelenleg átlagosan 470 főt foglalkoztató ATEV Zrt. tevékenysége kiemelten fontos közegészségügyi, állategészségügyi, járványügyi, higiéniai, környezetvédelmi és gazdasági szempontból.

Melléktermék és nyersanyag feldolgozás öt gyárunkban folyik, (Debrecen, Hódmezővásárhely, Mátyásdomb, Solt), illetve négy gyűjtő-átrakó helyen (Bőny, Böhönye, Debrecen, Hódmezővásárhely) a nyersanyag begyűjtése, átrakása történik.

Az évek során a járvány-, illetve a közegészségügyi szabályok fokozatos előtérbe kerülésével egyre nagyobb hangsúly helyeződött az állati eredetű maradékok szakszerű és biztonságos módon történő ártalmatlanítására. Magyarország EU-s csatlakozását követően a vonatkozó EU jogszabály megtiltotta az állati hulladék elföldelését és dögkutakba helyezését. Ezáltal kiemelt szerep jutott az ATEV Zrt.-nek, amely az uniós, illetve a hazai jogszabályi előírásoknak megfelelően – kockázatosságuk, kezelési módjuk, illetve az állati melléktermékekből előállított termékek felhasználhatósága szempontjából - különböző (1-es, 2-es, 3-as) kategóriába sorolt állati melléktermékeket begyűjti, ártalmatlanítja, feldolgozza, illetve hasznosítja.

Az ATEV Zrt. az 1-es kategóriába sorolt állati melléktermékeket a solti gyárban ártalmatlanítja, a 2-es kategóriába sorolt állati mellékterméket pedig a solti és a debreceni gyárban kezeli. A takarmányozási célra felhasználható 3-as kategóriájú vágóhídi melléktermékeket az ATEV Zrt. hódmezővásárhelyi és mátyásdombi gyárra dolgozza fel.

Feldolgozó gyáraink mindegyike környezethasználati engedély birtokában végzi tevékenységét és a szigorú előírások betartása, a környezettudatos technológiai fejlesztések (szennyvíztisztítási technológiák, energetikai fejlesztések stb.) a garancia arra, hogy telephelyeink kibocsátásai a környezeti elemek számára nem jelentenek veszélyt.

Az ATEV Zrt. 2005. évtől EFPRA (Európai Zsírolvasztók és Fehérjefeldolgozók Szövetsége) tagsággal rendelkezik. A szervezet célja, hogy az ágazat érdekeit érvényre juttassa az unióban, szakmai részvétel a jogszabályalkotásban, illetve az egyes delegáltak révén az adott tagország képviselete. Az EFPRA jelenleg 35 tagot számlál 26 európai országban.

Szervezeti vezetők

ATEV Zrt

Az ATEV Zrt. több mint fél évszázados tapasztalattal, jól képzett szakemberekkel, magas színvonalú technikával és szállítóeszközzel, valamint kiterjedt hazai és nemzetközi ügyfélkapcsolatokkal áll partnerei szolgálatára.

KOVÁCS LAJOS

vezérigazgató

FARKAS ZSOLT

gazdasági igazgató

BODNÁR MARIANNA

humánpolitikai igazgató

OLÁH ÁDÁM

műszaki és termelési igazgató

KOVÁCSOVÁ KRISTÍNA

kereskedelmi és ügyfélkapcsolati igazgató